Pesto

pesto_3

En färdigköpt pesto är ingenting i jämförelse med en hemmagjord. Om du bara får till mängderna rätt har du en pesto där rena, klara smaker dansar runt i munnen likt en virvelvind. Pinjenötter, parmesanost, basilika, vitlök, salt och lite olivolja. Mer behövs inte!

Ingredienser (2 portioner):
20g pinjenötter
20g parmesan
1,5 kruka basilika
1 stor vitlöksklyfta
Lite salt
Fin olivolja

Arbetsgång:
Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg och doftar gott. Riv parmesanosten fint och plocka basilikabladen. Dela vitlöksklyftan i fyra delar.

pinjenotter_1

Finhacka nötter, ost, basilika och vitlök, en fjärdedel i taget. När första fjärdedelen börjar bli finhackad tillsätter du nästa och fortsätter hacka alltihopa, upprepa och fortsätt tills allt är hackat och du kan forma det till en kaka med händerna. I slutänden får du en pesto med lite olika stora bitar.

pesto_1

Lägg över röran i en skål, smaka av med salt och häll ner en fin olivolja till önskad konsistens.

Servera gärna med spaghetti kokad al dente (med tuggmotstånd kvar) i rikligt saltat vatten och varför inte med en klassisk bruschetta på sidan av?

pesto_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *