Bruschetta Napoletana

bruschetta_1

En smakrik och färggrann tomatbruschetta som är helt underbart god. Den godaste bruschettan jag ätit var på den lilla italienska familjerestaurangen La Cucina som låg på Renstiernas gata på Södermalm i Stockholm. Det här är ett försök att efterlikna den och det lyckas ganska jäkla bra!

Ingredienser till 2 bruschetta:
2 stora skivor italienskt lantbröd
2 msk fin olivolja + mer att rosta brödet i
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 liten näve basilika
3 mycket mogna tomater, gärna plommontomater
6 skivor Mozarellaost
Salt
Svartpeppar

Arbetsgång:
Dela, kärna ur och hacka tomaterna. Lägg dem i en bunke, salta försiktigt och låt dem stå i 30 minuter. Saltet drar ut vätska ur tomaterna och gör dem underbart mjuka. Häll av vätskan som dragits ur efter de 30 minuterna har gått.

Rosta / grilla brödet i olivolja på båda sidor i en het stekpanna. Lägg brödet åt sidan och låt svalna. Halvera vitlöksklyftan och gnid in ena sidan av brödet.

Vispa ihop olivolja och balsamvinäger. Finhacka basilikan.

Häll av tomaterna och blanda dem sedan med olje- och vinägerblandningen. Vänd ner basilikan.

Skeda upp tomatröran på den vitlöksgnidna sidan av bröden, lägg några skivor mozarellaost ovanpå och toppa med nymalen svartpeppar. Ringla olivolja runt brödet och droppa balsamico i oljan för lite extra ”bling”. Låt gärna stå i minst fem minuter innan servering så att brödet hinner gotta till sig lite av tomatröran!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>