Lux Varma Chokladbakelser

lux_chokladbakelser_1
Den underbara restaurangen Lux på Lilla Essingen serverade dessa chokladbakelser till efterrätt en gång när jag var där och lunchade. Jag tyckte de var så fantastiskt goda att jag inte kunde hålla mig från att fråga efter receptet, döm om min förvåning när servitrisen glatt gick ut i köket och bad om receptet från kocken. Detta är för bra för att inte sprida vidare!

Det viktigaste är att inte vispa ingredienserna, bara blanda ihop dem väl. Kör inte bakelsen för länge i ugnen heller. Den ska vara rejält rinnig inuti.

Ingredienser (4 bakelser):
100g Choklad (mörk blockchoklad eller 70% mörk choklad)
90g Smör
120g Socker
3 Ägg
40g Mjöl

Vispgrädde
Frysta hallon

Arbetsgång:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina hallonen och vispa grädden tills den precis inte längre är rinnande.
Börja med att smälta chokladen tillsammans med smöret på låg värme. Var väldigt noga med att inte ha för hög temperatur!
Blanda socker och ägg för att sedan röra ner det i chokladsmeten.
Vänd sist ner mjölet tills allt har blandats väl.

Ställ fyra smörade stålringar på en bakplåtspapperklädd plåt. Fyll upp stålringarna med chokladsmeten till 75%. Ställ in dem i ugnen i 8 – 10 minuter.

Ta ut plåten och skär försiktigt längs insidan av stålringarna. Använd en vass spade, t.ex. en spackelspade för att flytta upp bakelserna på tallrikar. Lyft av ringarna. Garnera med den lättvispade grädden samt hallonen och servera. De går relativt fort att göra men är fantastiskt goda!
lux_chokladbakelser_2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>