Torchietti Della Cucina

En enkel, men ack så god, pastarätt med ett fåtal klassiska, italienska ingredienser med smaker som fungerar väldigt bra ihop. Använd gärna en äggpasta av hög kvalitet.

Denna rätt, i likhet med bruschettan, serverades på den numera stängda restaurangen La Cucina på Renstiernas gata i Stockholm.

Ingredienser (4 portioner):
400g Torchietti, gärna äggpasta från t.ex. Matric
500g oxfilé
300g soltorkade tomater i olja
150g färsk bladspenat
1 msk kalvfond
Parmesanost
Salt
Svartpeppar
Fin Olivolja

Arbetsgång:
Sätt ugnen på 50 grader och ställ in 4 tallrikar.

Koka upp 2 liter rikligt saltat vatten. Strimla oxfilén i ca 5x1cm stora bitar. Skär ner tomaterna i mindre bitar.

Koka pastan. Bryn köttet på hög värme i olivolja. Köpte du soltorkade tomater i olivolja med basilika och vitlök kan du med fördel hälla ner lite av den oljan också. Salta och peppra.

Sänk värmen när köttet fått färg och tillsätt tomaterna samt kalvfonden. Vänd ner bladspenaten och blanda tills den mjuknat. Häll av pastan och lägg ner i stekpannan. Blanda runt och fördela i de varma tallrikarna.

Riv över rikligt med parmesanost och krydda med nymalen svartpeppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>